Doktora sonrası hem cerrahi, hem de oftalmoloji alanlarında çalışmalarımı sürdürdüm. 2000 yılında tekrar Münih'e giderek 3 ay boyunca sadece göz hastalıkları üzerine çalışarak, Profesör Koestlinin de desteğiyle oftalmoloji dağarcığımı geliştirdim. Bu süreçte 'Türk Çoban Köpeklerinde retinanın normal fusduskobik varyasyonları ve genetik retina hastalıklarının değerlendirilmesi' başlıklı projem İstanbul Üniversitesi Araştırma Fonu tarafından desteklendi. Bu çalışmamla, Ulusal Veteriner Cerrahi Derneği tarafından Bilim Teşfik Ödülü ile onurlandırıldım. Bu süreçte veteriner cerrahi çalışmalarım sürerken, göz hastalıkları üzerine olan çalışmalarım ağırlık kazandı. Ulusal ve Uluslararası bilimsel dergilerde oftalmoloji ile ilgili makalelerimin yanı sıra Amerikan Veteriner Oftalmoloji Derneğinin yayın organı Veteriner Ophthalmoji dergisinde de 2 makalem yayınlandı. 2002 yılında Maximillian üniversitesine üçüncü ziyaretimi yaparak çalışmalarımı sürdürdüm.
2005 yılında dil, yayın ve sözlü sınav aşamalarını başarıyla geçerek, Doçent ünvanı kullanmaya hak kazandım. Doçent olduktan sonra, veteriner fakültesinde 3, 4 ve 5. Sınıf öğrencilerine cerrahi ile ilgili çeşitli dersler verdim. Bir çok ulusal kongrede sözlü ve poster tebliğlerin yanı sıra, çağrılı konuşmacı olarak sunumlar yaptım. Veteriner hekim odalarının davetlisi olarak göz hastalıkları ile ilgili çeşitli seminerler verdim. 2005-2010 yılları arasında biri TÜBİTAK (retina ile ilgili), diğeri İ.Ü. Araştırma Fonu (kataraktın fako ile tedavisi ile ilgili) olmak üzere göz hastalıklarına ilişkin 2 proje yürüttüm. Bu dönemde, hastalarım ile ilgili gözlemlerimi çeşitli makaleler şeklinde ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde yayınladım. Veteriner Oftalmoloji-kedi köpek göz hastalıkları isimli kitabım 2012 yılds yayınlanmıştır. 2012 yılının temmuz ayında profesör ünvanını kullanmaya hak kazandım. 1 nisan 2014 de İstanbul üniversitesi veteriner fakültesindeki görevimden istifa ettim ve veteriner oftalmoloji alanındaki çalışmalarımı VETERİNER GÖZ POLİKLİNİĞİ'inde sürdürmekteyim.
Son 30 yıldır, teknolojinin gelişimine paralel biçimde sağlık hizmetleri beşeri ve veteriner hekimlik alanlarında çok ilerlemiştir. Gözün kendine özgü yapısı nedeniyle, beşeri hekimlikte oftalmoloji ilk uzmanlaşılan alanlardan biridir. Bu gerçeklerden yola çıkarak Avrupa ve Amerikada veteriner göz klinikleri ve hastahaneleri kurulmuştur. Ülkemizde veteriner hekimlik alanında gerek veteriner fakültelerinde, gerekse özel veteriner klinik, poliklinik ve hastanelerinde çok değerli hizmetler verilmektedir. Bununla birlikte önümüzdeki yıllarda çeşitli alanlarda uzmanlık merkezlerinin kurulması ve yaygınlaşmasının gerekliliğine inanmaktayım. Bu bağlamda ülkemizin ilk özel uzmanlık kliniği olan, VETERİNER GÖZ MERKEZİNİ 2012 yılında kurup, 2021 yılında da ekibimle birlikte VETERİNER GÖZ POLİKLİNİĞİ' ne evrilmenin gurur ve mutluluğu taşımaktayım.